Verdens første AI nyhetsanker

Tenk deg en nyhetsanker som ikke krever hvile og kan gi verden nyheter kontinuerlig. En digital AI nyhetsanker som simulerer stemme, ansikts- og kroppsbevegelser til virkelige nyhetsankere.

Kontinuerlig, uten hvile

Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua introduserte denne uken deres nyeste ansatte i studioet. En AI nyhetsanker som vil rapportere kontinuerlig hele dagen, alle dager, fra hvor som helst i landet.

Kinesiske seere ble møtt av en digital versjon av den virkelige nyhetsankeren Qui Hao. «Ikke bare kan jeg være tilstede 24 timer om dagen, 365 dager i året. Jeg kan bli uendelig kopiert og presentere fra ulike arenaer for å gi dere nyheter», sier Qui Hao.

Xinhia presenterte også en engelskspråklig AI, basert på en annen nyhetsanker, som legger til: «Utviklingen av mediebransjen krever kontinuerlig innovasjon og dyp integrasjon med internasjonal kompleks teknologi. Jeg ser frem til å gi dere helt nye nyhetsopplevelser.»

Gir et naturlig bilde

Teknologien er utviklet av Xinhua og den kinesiske søkemotoren, Sogou. Nyhetsankerne er utviklet gjennom maskinlæring for å simulere stemme, ansikts- og kroppsbevegelser til virkelige nyhetsankere. Dette for å gi et naturlig bilde i kontrast med en kald robot.

AI nyhetsankerne ble presentert under Kinas årlige World Internet Conference. Et arrangement som tar for seg ny teknologi og Kinas framtid for internettet. Til tross for at Kina har noen av verdens største teknologi-selskaper og mer enn 800 millioner internett-brukere, er internettet deres et av de mest kontrollerte i verden. Flere er bekymret for at Kina blir en digital politistat, der ny teknologi brukes for å overvåke aktivister, etniske minoriteter og vanlige innbyggere.

Stort potensiale

Ifølge Xinhua, er ikke AI-teknologien begrenset til nyhetspresentering. Systemet kan bli tilpasset ulike klienter i andre industrier. For eksempel eventyrforteller for dine barn om kvelden eller holde foredrag ved verdens mange universitet.

Selv om denne AI-nyhetsankeren har blitt hyllet rundt om i verden, er det viktig å være klar over dens begrensninger. Nyhetsankeren sier i presentasjonen: «Så lenge jeg blir gitt tekst, kan jeg snakke som en nyhetsanker». Dette kan bety at denne teknologien ikke er mye mer avansert enn en tekst-til-stemme-teknologi. Når det er sagt er denne teknologien spennende og noe som sette store preg på både nyhetsbildet og andre arenaer rundt om i verden i fremtiden.