Robotens innmarsj på kjøkkenet

Det har i de siste årene blitt mer og mer populært å utforske hvilke muligheter robotikk og automasjon kan gi for å øke produktiviteten og effektiviteten i bedrifter. En arena dette har vært en utfordring er matbransjen, men nå ser det ut til å nærme seg en løsning.

CREATOR, en ny hamburgerrestaurant i San Francisco, påstår at de klarer å levere en burger verdt $18 til $6; med andre ord, å levere kvaliteten til en restaurant til fast-food-priser. Bakgrunnen for denne påstanden ligger i kokken, nettopp en robot-kokk.

CREATOR har kommet opp med teknologi som utfører hele prosessen med å lage en burger, alt fra dele perfekte tomatskiver til å steke kjøttet ved perfekt temperatur. Roboten er spekket med ulike sensorer som måler temperatur, størrelse og avstander. Kunder sender bestillingen sin via en ipad, der de har muligheten til å endre alt fra hvor stekt kjøttet skal være til type ost og topping.

Men dette prosjektet har ikke kommet over natten. Prosjektet har tatt åtte år å perfeksjonere. Grunnleggeren, Alex Vardakostas, beskriver at det å skjære tomatskiver perfekt var en spesielt vanskelig oppgave å få robotisert. Men i dag er roboten nærmest perfeksjonert, med en produksjonsratio på 120 burgere i timen. Ikke nok med produktiviteten og lønnsomheten med en robot-kokk, burgerne fra CREATOR ser også fantastiske ut.

Se videoen under for visuell presentasjon av maskinen:

TAGS: